Víte, že opravdu dobrá káva se pozná už na první pohled? Vybírejte ji také očima. S našimi tipy vás nebude šálit zrak ani prodejci nekvalitních zrnek. A víte, jak se pozná opravdu spokojená kancelář? Přece podle kvalitní kávy!
Polámané zrnko lahodnou chuť nevykouzlí, proto se zaměřte na celistvost zrn už při výběru kávy. Jakmile v ní objevíte kamínky, kousky dřeva nebo jiné nechtěné "bonusy", nekupujte ji. Jakýkoli odpad mezi zrny je totiž známkou obzvláště nekvalitní kávy. Ta si nezaslouží ani vaše peníze a ani příležitost zkazit vám chuť na další šálek.
Je vaší kávovou favoritkou 100% arabika nebo 100% robusta? Při výběru jednodruhové kávy se můžete řídit velikostí zrnek. Ta kvalitní by měla být zhruba stejně velká. Pozor - toto pravidlo však neplatí, pokud dáváte přednost kávovým směsím. Zrnka arabiky a robusty se od sebe liší mimo jiné i velikostí, takže tady jsou rozdíly v pořádku.
Jak poznáte kvalitu zrnkové kávy v regále běžného obchodu? - Nijak. Respektive až po rozbalení. Jediným orientačním bodem může v tomto případě být datum minimální trvanlivosti. Protože se káva vyskytuje v obchodech i s datem minimální trvanlivosti až 24 měsíců, lze se podle data na obale orientovat alespoň v čerstvosti. Jestliže má před sebou pouhých šest měsíců, znamená to, že už si ve skladu a v obchodě nějakou dobu poležela. A od takové kávy si gurmánský požitek neslibujte. Ušetřete si nepříjemná překvapení a vsaďte jako my na kávu přímo z pražírny, u které garantujeme, že neuběhlo více jak 14 dní od pražení.
Dobrý dodavatel se kvalitním zbožím rád pochlubí. Nechte si kávu nejprve předvést v rámci prezentace s ochutnávkou. U nás to není problém - ozvěte se nám a přijedeme za vámi přímo do kanceláře.